CERTIFICIRANA ORGANSKA BILJNA PROIZVODNJA I PRERADA I ANIMALNA PROIZVODNJA

O.P.G. Gučogorka

Guča Gora 15a, 72277 BiH
tel: +387 (0)30 560 030
mob: +387 (0)63 159 304
opg.gucogorka@gmail.com

OBITELJSKO POLJOPRIVREDNO GOSPODARSTVO

U OPG "GUČOGORKA" rado se odazivamo na pozive za učešće u raznim sajamskim manifestacijama, bilo prodajnog, izložbenog ili ekološko promovirajućeg tipa. Redoviti smo izlagači većine poljoprivrednih manifestacija u Bosni i Hercegovini. Rado nas pozivaju da predstavimo i promovišemo naše proizvode na manifestacijama koje u predznaku imaju privredno,poljoprivredno ili turističko obilježje. Vlasnici smo velikog broja priznanja za kvalitetu proizvoda, širok asortiman kao i za originalnost tradicijskih proizvoda. 

GUČA GORA

Guča Gora je malo mjesto u Srednjoj Bosni (BiH) koje se nalazi na padinama planine Vlašić, 9 km sjeveroistočno od Travnika na nadmorskoj visini od 611 m.

U 14. st. franjevci su ovdje podigli samostan, koji se spominje u popisu Bartola Pizanskog 1385. godine. Prvi put se u pisanom dokumentu naziv mjesta Guča Gora pominje 1425. godine.

Narodna nošnja žena iz Guče Gore

 

O NAMA

Na sjeveroistočnim obroncima Vlašića, na nadmorskoj visini od 611 metara nalazi se Guča Gora u kojoj živi obitelj Ivice Rajić. Nakon višegodišnjeg iskustva u organskoj proizvodnji zdrave hrane za vlastite potrebe, pokrenuli smo komercijalnu organsku proizvodnju kroz obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo OPG "Gučogorka".

Danas obitelj Rajić posjeduje certifikat za proizvodnju i preradu u biljnoj proizvodnji, gdje težimo ka uzgoju te preradi autohtonih sorti voća, koja rezultira širokom paletom proizvoda gdje dominiraju proizvodi nastali destilacijom.

Počasno mjesto zauzima već nadaleko poznata šljivovica „Gučogorka“, a u pratnji su jabukovača, kruškovača, orahovača, medovica te travarica koja se oplemenjuje ljekovitim biljem sa obronaka Vlašića. U ponudi su još i likeri spravljeni od rukom ubranog šumskog voća od kojih izdvajamo likere od plodova maline, brusnice, višnje, kupine itd.

Sve proizvode nudimo u jedinstvenom autentičnom pakovanju, te posebno atraktivna suvenirska pakovanja. Ovdje posebno izdvajamo pakovanja sa motivima užeg i šireg okružja, a većina ukrasnih pakovanja su unikatni. U dobroj mjeri upakovane proizvode radimo po narudžbi za razne prigode, pokloni za rođendan, imendan, poslovnog prijatelja, blisku osobu  itd.

OPG „Gučogorka“ je član asocijacije organskih proizvođača te je prisutna na nizu sajamskih manifestacija u cijeloj BiH. Obzirom na raznoliku i zanimljivu ponudu u dobroj mjeri smo prisutni na eminentnim sajamskim manifestacijama koji imaju u predznaku turističko, privredno ili poljoprivredno obilježje.

Važno je spomenuti da je zemljište sa kojeg crpimo naše plodove certifikatom potvrđeno kao organsko.

Pored spomenutih proizvoda obitelj Rajić posjeduje matično stado ovaca i prvi smo u BiH aplicirali za certificiranu organsku animalnu proizvodnju. U ponudi je i vlašićki sir, jagnjetina, zečetina, dimljeno meso i sir.

Posjedujemo i određen broj pčelinjih društava čije produkte koristimo za spravljanje medovice i već prepoznatljivog preparata pod nazivom „Tvrtko“, čuvenog i kao "Bosanska viagra".

Moramo još navesti i ponudu zimnice, kako voćnih i povrtnih prerađevina tako i suhomesnatih proizvoda.

 

Nosioci smo brojnih priznanja za kvalitet sa sajamskih natjecanja u vidu plaketa ili medalja, te certifikata za organsku proizvodnju.